14 Eylül 2011 Çarşamba

Başlarken

Sanal alemde gezinen arıcılara, bugüne kadar düşe kalka geldiğimiz ve hasbel kader el yordamı ile yolumuzu bulduğumuz arıcılık maceramızdan bahsetmek istiyorum. Amacım tecrübelerimden diğer arıcıları yararlandırmak, karşılaştıkları sorunları çözmelerinde bir nebze de olsun yol göstermek.

Bu yola ilk çıktığımız günden bu yana en sık karşılaştığımız sorun, yer sorunu. Malesef bu uğraşta konaklanılan her yer avantajlarla birlikte beraberinde dezavantajlarıda getirmektedir. İstediği gibi, kafasına uygun yer (florası zengin ve sürekli, kuytu, su kaynaklarına yakın olan, rüzgâr almayan, vs) bulabilen arıcı sayısı gerçekten azdır.

İşte bende uzun yıllar, kah huysuz yer sahipleri, kah kovanlarımı izinsiz açan, sözde arıcılığa meraklı eşkiyalar, zaman zaman da yaban domuzları gibi unsurlardan uzun süre şikâyetçi olduktan sonra nihayet geçen yıl güzel bir yer bulabildimö. Bu yeri adam etmek biraz masraflı oldu ama sonunda değdi. En azından şuan içim rahat,... kışın nadiren de olsa ziyarete gelen bir kaç yaban domuzu haricinde sorun yok.






 Tabi einizdeki araziye en az 80 - 100 yıl insan eli değmemişse eğer, ihtiyacınız olan alanı bir günde elde etmek mümkün değil. Yukarıda ilk gün açılan bölgeyi görüyorsunuz... aşağıda iseikinci gün elde ettiğimiz alan.... (Not: tüm bu temizleme ve tesfiye çalışmaları olurken malesef ben işteyim ve adamların başında duramadığım için ne kadar kaytardılar ne kadar çalıştılar Allah ile kendileri biliyor)




Atalarımız boşuna dememiş elin tutacağı kaz yoluk olur diye. Adamların başında durmadık ikinci gün neredeyse ilk günün yarısı kadar bile yer açmamışlar. Bu durumda mecburen iş başa düşüyor ve sevgili arıcı dostum Ali Ağabey ile sarılıyoruz işe ve bir miktar yeri de (yaklaşık 150 m2) biz düzenliyoruz.



ve nihayet, düzenlemeden on gün sonra (20.10.2010) arılarımızı arılığımıza indiriyoruz.


Arılığımızın yaklaşık bir ay sonraki durumu,....
Bu arkamızı yasladığımız yamaç,... resimde sağ en kenarda görünen nesne arabam, Reno Kangoo, nam-ı diğer Fransız Tankı  :-)

Aşağıdaki resimlerin şu ana kadar yazdıklarımla pek alakası yok ama arılığımda kışın kar yağarken şiddetli bir tipinin başlangıcında çektiğim resimleri de yayımlamak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder