22 Ekim 2011 Cumartesi

Arjantin'den örnek bir arıcılık işletmesi - Malka Queens

Bugün size, Arjantin’den, örnek bir arıcılık şirketinden bahsetmek istiyorum. Malka Queens/ Malka Kraliçeleri Arıcılık Şirketi ve kurucusu Martin BRAUNSTEIN’dan. Aşağıda yazdığım tüm bilgiler adı geçen firmanın sayfasından alınmış ve tarafımdan Türkçe’ye çevirisi ve özetidir. 


Şirketin sahibi Martin Braunstein. Tam emin değilim am soyadı bende sanki Alman bir geçmişi olduğu izlenimini uyandırdı. Neyse bu beni çokta ilgilendirmez. Braunstein, Şubat 1990’da, arıcılık şirketlerinde çalışmak üzere, ABD’ye gitmiş ve burada Kaliforniya(California)’da “Honeybee Genetics” arıcılık şirketinde, Corciya(Georgia)’da “Plantation Bee” arıcılık şirketlerinde çalışmış. Daha sonra ise 1992 – 1993 yılları arasında, eşi Sonia Verottoni ile birlikte Corciya(Georgia)’da “Wilbanks” Arıcılık Şirketinde çalışmış. Çiftin bu 3 büyük Amerikan arıcılık şirketinde edindiği tecrübe, Arjantin’de, kraliçe yetiştiren en büyük arıcılık şirketini kurmalarına (MALKA QUEENS – MALKA KRALİÇELERİ) temel teşkil etmiştir.


Martin BRAUNSTEIN ve Eşi Sonia VERETTONI

 Şirket, kendisine hedef olarak, arıcılara kaliteli eşleşmiş kraliçeler tedarik etmeyi ve arıcıların, toplum refahının arttırılması ve çevrenin korunmasına olan katkılarını desteklemeyi seçmiş.



Şuan Malka Queens Arıcılık Firması, Dünyanın dört bir yanına 24 saat içinde kraliçe arı gönderebilmektedir ancak kargo maliyetleri açısından en az sipariş miktarı 100 kraliçedir.



Malka Queens Arıcılık Şirketi’nin Orta Arjantin’de kurulmasının birkaç sebebi var; bunlardan birincisi Kuzey Yarımküre’deki arıcıların Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ortaya çıkan acil kraliçe arı ihtiyacını karşılamak, ikincisi, 2005 yılında Orta Arjantin’in, OIE (Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı) tarafından küçük kovan böceği (Aethina tumida) ve Tropilaelaps akarından (Tropilaelaps mite) ari bölge ilan edilmesi ve üçüncü olarak da Orta Arjantin’in yine aynı kuruluş tarafından Afrikanize olmuş arılardan ari bölge ilan edilmesidir.
BURADA BİR PARANTEZ AÇIYORUZ  
[

Küçük Kovan Böceği - Kurtçuk

 Küçük Kovan Böceği - Ergin
 Küçük Kovan Böceği

 Küçük Kovan Böceği kurtçukları peteklerin içinde



] PARANTEZİ KAPADIK
 
Malka Queens Arıcılık Şirketi, yetiştirdiği kraliçeleri bugün 8 ülkeye (İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Libya, Hong Kong, İtalya, Hollanda Antilleri, Lübnan) ihraç ediyor. (Sanırım mevcut durum nedeneiyle Libya'ya ihracat durmuştur diye düşünüyorum.)

Malka'da işler nasıl yürüyormuş bir de videolarla izleyelim...!!!

Yetiştirci kraliçenin bakımı

Yapay kraliçe yüzüklerinin oluşturulması

Yüzüklere larva aşılanması

Başlangıç kovanlarının bakımı

Yüzük inşa eden kovanlarda yavruların haftalık aktarılması

Kraliçe yüzüklerinin çıkarılması

Olgun yüzüklerin bakımı

Paket arıların oluşturulması

Sun-i erkek arı üretimi

Karbondioksit kullanarak çiftleştirme kovanlarının oluşturulması

Çiftleşme bölgesinde su kaynağının oluşturulması

Hibrit kafkas kraliçenin paketlenmesi

Hibrit buckfast kraliçenin paketlenmesi

Safkan italyan kraliçenin paketlenmesi

Yeni kraliçe yüzüğünün verilmesi

Çiftleşmiş kraliçelerin izlenebilirliği

Kraliçe bankalarının bakımı

Kraliçe arıların ihracat için hazırlanması

Kraliçe ihracat sevkiyatı

Kraliçelerin kovanlara verilmesi

Arıcı Kral’ın Notu: Bu videoların yayımlanmasındaki amacım ülkemize yabancı arı ırklarının girmesini teşvik etmek değil, aksine kraliçe arı yetiştiriciliği ile uğraşan arıcılarımıza bir örnek gösterebilmektir. Elbette ki hayalimiz Anadolu’daki gen kaynaklarımızın korunması ve yerli arı ırklarımızın bulunarak ıslah edilmesidir.


1 yorum:

  1. Bu çalışma için çok teşekkürler.elinize emeğinze sağlık Selam ve Saygılar
    HİLMİ BAŞ {ARICILIK SEVDASI}

    YanıtlaSil